Vindrutebyte Göteborg och närområdet

Idag finns en bil i de flesta hushållen i Göteborgstrakten. Med så många bilar ute i trafiken sker olyckor varje dag, men oftast i mindre skala. Det kan vara en älg som blir påkörd, en krock eller ett stenskott. Vid många utav olyckorna förstörs eller skadas bilens vindruta och måste repareras eller helt bytas ut. Är stenskottet mindre än en 5-krona kan detta lagas, ett mobilt företag som Mobilglas skulle vara lämpligt för detta.


Vad är lamellglas?

Idag består de flesta vindrutor av lamellglas. Lamellglas består av två eller flera glas som har fogats samman under ett enomt tryck samt hetta. Mellan de olika skikten med glas finns en slags plastfolie. Plastfolien har som funktion att hålla samman rutan även om en kraftig smäll skulle inträffa. Detta gör att lamellglas passar förträffligt till bilarnas vindrutor. Vid allvarligare olyckor skapas inte splitter vilket gör att både splittersador och skärsår undviks. I alla moderna bilar är vindrutan fram tillverkad i lamellglas medan de övriga rutorna ibland kan bestå av härdat glas. Eftersom lamellglas anses väldigt säkert så används det i många andra glastyper än endast i vindrutor.


Vindrutebyte i Göteborg och närområdet

När en vindruta har skadats och måste repareras eller bytas ut är det en bilglasmästare som utför det. För att hitta en lämplig glasmästare som arbetar nära bostaden är internet ett bra tillvägagångssätt. Men det finns också alternativ som är lättare än så, runt om i Göteborg finns det en del mobila företag som Mobilglas. Mobilglas åker ut dig till och utför vindrutebyte runt om i Göteborg eller lagar stenskott på plats. Tjänsten är både lämpligt för dig och företaget själv, främst för att du inte behöver röra på dig eller bilen överhuvudtaget. Bra är också att Mobilglas till exempel slipper vänta på flertal bilar som ska komma till verkstaden och byta där, nu sker allting på plats istället.

 

Försäkringar

Det finns massor av olika försäkringar på marknaden och alla täcker de olika saker. Om ett stenskott uppstått eller en annan olycka som innebär att ett vindrutebyte måste ske så är det bästa att ringa eller besöka försäkringsbolagets hemsida för att få den korrekta informationen om vad som gäller. Försäkringen täcker oftast de större stenskotten och endast självrisken måste erläggas. Ibland kan hela lagningen också vara gratis, hör med Mobilglas.se som är experter på stenskott och bilglas.

Write a comment

Comments: 0